Τί είναι ο υπέρηχος (Triplex) καρδιάς;

Ο υπέρηχος (triplex) καρδιάς αποτελεί μία εξαιρετικά χρήσιμη απεικονιστική διαγνωστική μέθοδο για τον κλινικό καρδιολόγο. Η λειτουργία του βασίζεται πάνω στην φυσική των υπερήχων δίνοντας εικόνες της καρδιάς σε πραγματικό χρόνο παρέχοντας έτσι πολύτιμες πληροφορίες για την δομή και τη λειτουργικότητά της. Είναι μέθοδος απλή, μη επεμβατική, που δεν ταλαιπωρεί τον ασθενή και η διάρκεια της σχετικά σύντομη (από 20 έως 40 λεπτά περίπου).

Που χρησιμεύει ο υπέρηχος (Triplex) καρδιάς;

Ο υπέρηχος καρδιάς έφερε επανάσταση στην καρδιολογία διότι μας δίνει άμεσες και ουσιαστικές πληροφορίες για τη μορφολογία και τη λειτουργικότητα όλων καρδιακών δομών. Έχει θεμελιώδη ρόλο στο καρδιολογικό check up αλλά και στην αρχική διερεύνηση και παρακολούθηση όλων των καρδιολογικών νοσολογικών οντοτήτων (υπέρταση, διερεύνηση φυσημάτων, στεφανιαία νόσο, καρδιακή ανεπάρκεια, αρρυθμίες, στενώσεις και ανεπάρκειες βαλβίδων, μυοκαρδιοπάθειες, συγγενείς καρδιοπάθειες, ανεύρυσμα αορτής, νόσοι του περικαρδίου), ενώ μας βοηθάει σημαντικά στην λήψη κλινικών αποφάσεων, και στην επιλογή της ορθής φαρμακευτικής αγωγής.
Οι εικόνες αποθηκεύονται και έτσι υπάρχει και δυνατότητα σύγκρισης για επόμενες μελέτες που θα διενεργηθούν στον ίδιο ασθενή.
Τέλος έχει προεξάρχοντα ρόλο στη διερεύνηση συμπτωμάτων ( π.χ. δύσπνοια, θωρακικός πόνος, εύκολη κόπωση, λιποθυμικά επεισόδια κ.α.) όπως και στον προεγχειρητικό και προαθλητικό έλεγχο.

Ο υπερηχογράφος του ιατρείου μου

Στο καρδιολογικό μου ιατρείο διαθέτω ένα εξαιρετικά σύγχρονο υπερηχογραφικό μηχάνημα (VIVID S5, BT12 General Electric),με ηχοβόλο κεφαλή 3Sc-RS ( phased array sector acoustic amplifier ) (ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά), με απόλυτη αξιοπιστία και ακριβέστατη ανάλυση εικόνων, με ενσωμάτωση όλων των απαραίτητων παραμέτρων μίας πλήρους υπερηχοκαρδιογραφικής μελέτης (M-MODE, real time B-MODE, εξαιρετικής ανάλυσης έγχρωμο και φασματικό Doppler , ιστικό Doppler TDI).
Έχω στο ενεργητικό μου πολύ μεγάλο αριθμό υπερηχογραφικών μελετών και φέρω επίσημη πιστοποίηση διενέργειας υπερήχων καρδιάς από το υπουργείο Υγείας.

Επικοινωνία με το ιατρείο

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς για να κλείσετε το ραντεβού σας ή δείτε την τοποθεσία του ιατρείου στους χάρτες της Google. Για έκτακτα περιστατικά μπορείτε να καλείτε και στο 6944435433