Η εγκυμοσύνη αλλά και η λοχεία είναι φυσιολογικές διαδικασίες που όμως κάποιες φορές μπορεί να δημιουργήσουν για διάφορους λόγους (ορμονικούς, μηχανικούς, φαρμακευτικούς, αιμοδυναμικούς, πηκτολογικούς, ανοσολογικούς, ενδοθηλιακής δυσλειτουργίας) κάποια καρδιαγγειακά προβλήματα.

Τα συχνότερα είναι η υπέρταση κύησης, η προεκλαμψία , η θρομβοεμβολική νόσος (φλεβική θρόμβωση κάτω άκρων κυρίως ή και πνευμονική εμβολή) και σπανιότερα η μυοκαρδιοπάθεια της κύησης .

Επίσης γυναίκες που πάσχουν ήδη από κάποιο μείζον ή έλασσον καρδιολογικό πρόβλημα χρειάζονται μια τακτική καρδιολογική παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς επίσης και καρδιολογική συμβουλευτική πριν αποφασίσουν για εγκυμοσύνη.

Τέλος η εγκυμοσύνη και η λοχεία αποτελούν αντένδειξη για πολλά καρδιολογικά φάρμακα , επομένως αν η γυναίκα λάμβανε κάποια αγωγή πριν μείνει έγκυος καλό είναι να γίνει εκ νέου ρύθμιση της αγωγής προκειμένου να είναι συμβατή με την κατάσταση της κύησης ή της λοχείας.

Επομένως η καρδιολογική συμβουλευτική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας συχνά είναι πολύ χρήσιμη. Με σύμμαχο τη μεγάλη μου εμπειρία στη καρδιολογική παρακολούθηση, διαγνωστική και θεραπευτική καρδιολογική συμβουλευτική της κύησης ως υπεύθυνος καρδιολόγος στη μαιευτική και γυναικολογική κλινική του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ έχω σαν στόχο τη βέλτιστη καρδιαγγειακή υγεία των εγκύων.

Στο ιατρείο μου υπάρχει πρωτόκολλο καρδιολογικής παρακολούθησης εγκυμοσύνης και λοχείας που περιλαμβάνει όλον τον κλινικό και παρακλινικό έλεγχο που χρειάζεται (υπέρηχος-triplex καρδιάς, holter ρυθμού, holter πίεσης).

Επικοινωνία με το ιατρείο

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς για να κλείσετε το ραντεβού σας ή δείτε την τοποθεσία του ιατρείου στους χάρτες της Google. Για έκτακτα περιστατικά μπορείτε να καλείτε και στο 6944435433