Ο προαθλητικός καρδιολογικός έλεγχος, είναι στην ουσία η πλήρης καρδιολογική εξέταση ενός ανθρώπου που θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό ή τη γυμναστική. Συνήθως τα γυμναστήρια, τα κολυμβητήρια, οι αθλητικοί όμιλοι αλλά και τα σχολεία ζητούν από τον υποψήφιο προς άθληση ή γυμναστική μία βεβαίωση από καρδιολόγο που να βεβαιώνει την καλή καρδιαγγειακή υγεία του. Το θέμα όμως δεν είναι καθόλου τυπικό.

Αντιθέτως είναι πολύ ουσιαστικό , αφού με τον πλήρη καρδιολογικό έλεγχο διασφαλίζεται πρωτίστως η υγεία του αθλούμενου, καθότι υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν ανακαλυφθεί υποκείμενες καρδιακές νόσοι ( δομικές, αγγειακές, ηλεκτρικές) και που μέχρι τότε ήταν άγνωστες στον υποψήφιο προς άθληση και που θα έθεταν δυνητικά σε κίνδυνο την υγεία του επί εντατικής ασκήσεως.

Στο ιατρείο μου, το πρωτόκολλο προαθλητικού ελεγχου περιλαμβάνει αναλυτικό οικογενειακό και ατομικό ιστορικό, πλήρη κλινική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα και συχνά και υπέρηχο-triplex καρδιάς ( ιδίως επί αναφερόμενων συμπτωμάτων, επί οικογενειακού ιστορικού καρδιακής νόσου, επί ύπαρξης φυσημάτων στον κλινικό έλεγχο ή επί παθολογικών ευρημάτων στο ηλεκτροκαρδιογράφημα). Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να γίνει και δοκιμασία κοπώσεως.

Μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση και όλα είναι καλά τότε χορηγείται ειδική βεβαίωση που πιστοποιεί ότι ο αθλούμενος είναι καρδιολογικά υγιής και δύναται να αθληθεί.

Επικοινωνία με το ιατρείο

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς για να κλείσετε το ραντεβού σας ή δείτε την τοποθεσία του ιατρείου στους χάρτες της Google. Για έκτακτα περιστατικά μπορείτε να καλείτε και στο 6944435433