Τι είναι το holter ρυθμού;

Πρόκειται για μία διαγνωστική συσκευή που καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς επί 24 ώρες. Συγκεκριμένα 7 αυτοκόλλητα (που λειτουργούν ως ηλεκτρόδια) τοποθετούνται στο θώρακα και τα οποία συνδέονται με κάποια καλώδια τα οποία καταλήγουν σε μία μικρή συσκευή (καταγραφικό) που τη φέρει ο ασθενής πάνω του σαν ζώνη. Με το holter ο ασθενής μπορεί να κάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα της καθημερινής του ζωής χωρίς περιορισμούς (αρκεί να μη βραχεί).

Που χρησιμεύει το holter ρυθμού

Πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη μέθοδο εκτίμησης και διάγνωσης διαταραχών του καρδιακού ρυθμού. Έτσι είναι απαραίτητη για τη διερεύνηση συμπτωμάτων που ενδέχεται να σχετίζονται με αρρυθμίες όπως επεισόδια ζάλης, σκοτοδίνης ,λιποθυμικά (συγκοπτικά) επεισόδια, επεισόδια αισθήματος παλμών (φτερουγίσματα), ταχυκαρδίες ή βραδυκαρδίες αλλά και για τον έλεγχο και παρακολούθηση ασθενών με γνωστά αρρυθμιολογικά θέματα υπό ή χωρίς αγωγή (πχ παροξυσμική ή χρόνια κολπική μαρμαρυγή, έκτακτες συστολές κτλ) αλλά και για την παρακολούθηση ασθενών που λαμβάνουν φάρμακα που επιβραδύνουν την καρδιακή συχνότητα (πχ στεφανιαίοι ασθενείς).

Τα αποτελέσματα βοηθούν σημαντικά στην λήψη των κλινικών αποφάσεων του θεράποντος καρδιολόγου (διαγνωστικών και θεραπευτικών).

Το holter του ιατρείου μου

Στο ιατρείου μου διαθέτω ένα σύγχρονης τεχνολογίας holter (καταγραφικό CM3000 24ωρης καταγραφής με λογισμικό Cardioday), εύκολο στη χρήση του, μικρού μεγέθους που γίνεται καλά ανεκτό από τον ασθενή και δεν τον εμποδίζει στην καθημερινή του δραστηριότητα ούτε στον ύπνο του.

Οι καταγραφές αποθηκεύονται στον κεντρικό υπολογιστή και υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης , με προηγούμενες μελέτες του ιδίου ασθενούς.

Η μελέτη των καταγραφών εκ μέρους μου είναι πολύ λεπτομερής και επίμονη προκειμένου να δώσω στους ασθενείς μου το αρτιότερο αποτέλεσμα.

Επικοινωνία με το ιατρείο

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς για να κλείσετε το ραντεβού σας ή δείτε την τοποθεσία του ιατρείου στους χάρτες της Google. Για έκτακτα περιστατικά μπορείτε να καλείτε και στο 6944435433