25ης Μαρτίου 7, Νέα Σμύρνη Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-21:00 210-9373998 / 6944435433
Slider

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του ειδικού καρδιολόγου Αναστασόπουλου Θεόδωρου.

Η ιστοσελίδα αυτή έχει σαν σκοπό μια πρώτη «εξ αποστάσεως» γνωριμία με το ιατρό, την ενημέρωση του κοινού τόσο για τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρονται στο καρδιολογικό του ιατρείο όσο και για διάφορα θέματα που άπτονται της κλινικής και προληπτικής καρδιολογίας σε γλώσσα απλή και κατανοητή.

Ο ειδικός καρδιολόγος Αναστασόπουλος Θεόδωρος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαθέτει μια μεγάλη εμπειρία σε θέματα κλινικής και προληπτικής καρδιολογίας έχοντας θητεύσει σε μερικά από τα πιο αξιόλογα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελλάδας (δείτε πιο κάτω το βιογραφικό του).

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και ενεργά τις εξελίξεις όχι μόνο της Καρδιολογίας αλλά και εν γένει της ιατρικής επιστήμης. Από το 2012 είναι συνεργάτης καρδιολόγος του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΓΑΙΑ) ενώ από το 2013 διατηρεί ιδιωτικό καρδιολογικό ιατρείο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης (25ης Μαρτίου 7, πάνω στην κεντρική πλατεία).

Ασχολείται ενεργά με όλο το φάσμα της κλινικής καρδιολογίας (προληπτική καρδιολογία, προσυμπτωματικός έλεγχος, προαθλητικός και προεγχειρητικός έλεγχος , καρδιολογική παρακολούθηση εγκύων, καρδιαγγειακά νοσήματα, χρόνια στεφανιαία νόσος, οξέα στεφανιαία σύνδρομα όπως ασταθής στηθάγχη και έμφραγμα μυοκαρδίου, υπέρταση, αρρυθμίες, μεταβολικό σύνδρομο, υπερλιπιδαιμίες, μυοκαρδιοπάθειες κ.α.) με επιστημονική αρτιότητα, με τρόπο ολιστικό και με εξαιρετική αφοσίωση στους ασθενείς του.

Είναι μέλος:

Βιογραφικό ειδικού καρδιολόγου Αναστασόπουλου Θεόδωρου

Σπουδές

Ο καρδιολόγος Αναστασόπουλος Θεόδωρος αποφοίτησε με άριστα από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης.
Το 1995 εισήχθη με πολύ υψηλή σειρά κατάταξης (13ος ) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Το Φεβρουάριο του 2002 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με μέσο όρο 8,2.
Το 2012 απέκτησε το τίτλο ειδικότητας της ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ
Είναι άριστος γνώστης της γαλλικής γλώσσας (Sorbonne 2) και της αγγλικής.

Επαγγελματική Πείρα

  • 2002-2003 Ιατρός υπηρεσίας υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων.
  • 2003-2004 εκπλήρωση στρατιωτικής θητείας ως οπλίτης ιατρός.
  • 2004-2007 Ειδικότητα παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και εν συνεχεία μετά το τέλος της διετούς ειδίκευσης παρέμεινε ως συνεργαζόμενος στη ρευματολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ υπό τη διεύθυνση του καθηγητή ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ-ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ κυρίου Δημητρίου Μπούμπα , συμμετέχοντας ενεργά τόσο στο κλινικό όσο και στο ερευνητικό έργο της κλινικής.
  • 2007-2008 έναρξη της ειδικότητας της Καρδιολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας αποκτώντας μεγάλη κλινική εμπειρία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια καρδιολογία.
  • 2008-2011 Ειδίκευση Καρδιολογίας στην Α΄ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ του Νοσοκομείου «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» υπό τη διεύθυνση του επεμβατικού καρδιολόγου-αρρυθμιολόγου κυρίου Αποστόλου Κατσίβα. Κατά της ειδίκευσή του ασχολήθηκε ενεργά με όλο το φάσμα της κλινικής και επεμβατικής καρδιολογίας (επειγοντολογία, μονάδα εμφραγμάτων, κλινική και προληπτική καρδιολογία, τακτικά ιατρεία υπέρτασης και καρδιακής ανεπάρκειας, αιμοδυναμικό εργαστήριο, στεφανιογραφίες και τοποθέτηση stents, ηλεκτροφυσιολογικές μελέτες ,τοποθέτηση βηματοδοτών και απινιδοτών , ηλεκτρική κατάλυση αρρυθμιών κ.α.) ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε συστηματικά στη δοκιμασία (test) κοπώσεως και στον υπέρηχο-triplex καρδιάς (λαμβάνοντας σχετική πιστοποίηση διενέργειας υπερήχων καρδιάς) έχοντας στο ενεργητικό του έναν πολύ μεγάλο αριθμό υπερηχογραφικών μελετών.
  • Από το 2005 έως το 2010 συμμετείχε σε επιτροπές προαθλητικού ελέγχου για την εισαγωγή των φοιτητών στα ΤΕΦΑΑ (γυμναστική ακαδημία).
  • Από το 2012 εργάζεται ως καρδιολόγος στον ΟΜΙΛΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ,στο τμήμα γυναικολογίας και μαιευτικής (ΓΑΙΑ) , υπηρετώντας την προστασία της καρδιαγγειακής υγείας των γυναικών αλλά και των εγκύων τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και στη διάγνωση και αντιμετώπιση οξέων ή χρονίων καρδιαγγειακών προβλημάτων.
  • Από 2/2013 μετέχει ως καρδιολόγος στις επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του ΙΚΑ.
  • Τέλος από το 2013 διατηρεί σύγχρονο και άριστα εξοπλισμένο καρδιολογικό κέντρο στη Νέα Σμύρνη, παρέχοντας τις υπηρεσίες του με αφοσίωση και ευσυνειδησία στους ασθενείς του.

Συνέδρια – Εργασίες

Ο καρδιολόγος ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ έχει συμμετάσχει και συνεχίζει να συμμετέχει ανελλιπώς σε πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν την καρδιαγγειακή υγεία.
Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή εργασιών που έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή ιατρικά περιοδικά αλλά και εργασιών για συνέδρια παθολογίας και καρδιολογίας.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια της ειδικότητας του συμμετείχε στην οργάνωση και εφαρμογή διαγνωστικών ή/και θεραπευτικών πρωτοκόλλων (όπως η χρήση νεότερων φαρμάκων στην πνευμονική υπέρταση από σκληρόδερμα, πρωτόκολλα αντιρετροικής αγωγής , χρήση βιολογικών παραγόντων σε επιπλεγμένα αυτοάνοσα νοσήματα , διαγνωστικοί αλγόριθμοι πνευμονικής εμβολής, χρήση ενδοφλέβιας λεβοσιμεντάνης στη μη αντιρροπούμενη χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια).

Συνεργάζεται ή έχει συνεργαστεί:

Το Ιατρείο