<  Πίσω στις Υπηρεσίες

HOLTER ΠΙΕΣΗΣ

Τι είναι το Holter 24ωρης καταγραφής της πίεσης;

Πρόκειται για μία συσκευή που μετράει και καταγράφει επί 24 ώρες την αρτηριακή πίεση του ασθενούς. Αποτελείται από μια περιχειρίδα που μπαίνει γύρω από το μπράτσο του ασθενούς (όπως και τα υπόλοιπα πιεσόμετρα) και αυτή συνδέεται με ένα καταγραφικό μηχάνημα που το φέρει πάνω του σαν ζώνη. Η περιχειρίδα φουσκώνει τις πρωινές και απογευματινές ώρες ανά 20 λεπτά ενώ τις βραδινές ώρες ανά 40 λεπτά.


Πού χρησιμεύει το holter πίεσης

Είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή τόσο για τη διάγνωση της υπερτάσεως όσο και για την παρακολούθηση της θεραπείας. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι μετράει τις πιέσεις του ασθενούς στο φυσικό του περιβάλλον (στο σπίτι του ή στη δουλεία του και γενικότερα στην καθημερινή του δραστηριότητα) αποφεύγοντας έτσι τον παράγοντα stress που συχνά υπεισέρχεται και επηρεάζει την μετρούμενη αρτηριακή πίεση στο ιατρείο (φαινόμενο λευκής μπλούζας).
Επίσης έχει σημαντικό ρόλο στην εξακρίβωση των πραγματικών πιέσεων όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις αναφερόμενες πιέσεις στο σπίτι σε σχέση με τις μετρούμενες στο ιατρείο.
Επίσης έχει και προγνωστικό ρόλο αφού μετράει και συσχετίζει τις πιέσεις τόσο το πρωί όσο και το βράδυ (κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπου πρακτικά θα ήταν αδύνατον κάποιος να μετράει την πίεσή του) γεγονός που είναι πολύ σημαντικό, αφού πολλές μελέτες έχουν καταδείξει ότι όταν η αρτηριακή πίεση τις ώρες του νυχτερινού ύπνου δεν πέφτει όσο θα έπρεπε τότε αυξάνουν οι κίνδυνοι για τον ασθενή για κάποιο καρδιαγγειακό γεγονός και επομένως η αντιμετώπιση πρέπει να είναι πιο άμεσος και επιθετική.
Σημαντικό ρόλο παίζει και στις εγκύους , όταν υπάρχουν υποψίες για υπέρταση κύησης ή προεκλαμψία. Έτσι σαν μέθοδος συχνά διαγιγνώσκει την πραγματική αρτηριακή πίεση, δίνει προγνωστικές πληροφορίες και κατευθύνει την αντιυπερτασική αγωγή (χρόνος έναρξης και είδος θεραπείας), παρακολουθεί το αποτέλεσμα της θεραπείας αλλά κατευθύνει μερικές φορές και άλλες κλινικές αποφάσεις.


Το holter πίεσης του ιατρείου μου

Στο ιατρείο μου διαθέτω μία σύγχρονη, εύχρηστη συσκευή 24ωρης καταγραφής της πίεσης (TONOPORT V) , με εξαιρετική ανάλυση και κατηγοριοποίηση των δεδομένων. Τα αποτελέσματα αποθηκεύονται σε κεντρικό υπολογιστή και έτσι υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης με μελέτες του ιδίου ασθενούς που είχαν γίνει στο παρελθόν.


Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι μια εξαιρετικά απλή εξέταση , μικρής χρονικής διάρκειας που δεν ταλαιπωρεί τον ασθενή αλλά και εξαιρετικά χρήσιμη αφού δίνει στον κλινικό καρδιολόγο πολλές και σημαντικές ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπέρηχος – TRIPLEX Καρδιάς

Ο υπέρηχος (triplex) καρδιάς αποτελεί μία εξαιρετικά χρήσιμη απεικονιστική διαγνωστική μέθοδο για τον κλινικό καρδιολόγο. Η λειτουργία του βασίζεται πάνω στην φυσική των υπερήχων δίνοντας ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δοκιμασία -Test Κοπώσεως

Η δοκιμασία κοπώσεως αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για το σύγχρονο κλινικό καρδιολόγο. Πρόκειται για μία διαγνωστική μέθοδο που βασίζεται στην συνεχή ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Holter ρυθμού

Πρόκειται για μία διαγνωστική συσκευή που καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς επί 24 ώρες. Συγκεκριμένα 7 αυτοκόλλητα (που λειτουργούν ως ηλεκτρόδια) ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ